Продукти з США та товари для дому

(095)709-27-87





Американський соус Tabasco

Соус Tabasco випускається з часів Громадянської війни у ​​США родиною Макалені. Сімейний бізнес забезпечує гурманів 160 країн продуктом, рецепт отримання якого не змінився, хоча і був створений понад сто років тому.

Однак клієнти цього пекучого соусу тільки цьому раді. Соус користується постійним попитом. Небагато торгових марок можуть похвалитися такою вірністю шанувальників.

Мабуть, немає такої людини, яка хоча б не чула про Табаско. Присутня на різних столах, від королівського до солдатського, цей соус виробляється тільки в єдиному світі місці - Ейвері-Айленд (штат Луїзіана) на півдні США. "Айленд" - означає в перекладі "острів".

Однак, насправді це не острів, а місцевість поблизу Мексиканської затоки. Сюди, до свого маєтку, переїхав Едмунд Макалені, банкір із Нового Орлеана, зрозумівши, що після Громадянської війни його колись процвітаючий фінансовий бізнес не має майбутнього, і треба починати щось нове.

 

самые острые соусы из США купить в Киеве и Украине

 

Земля в Ейвері-Айленд покрита солями, що утворилися після висихання морського дна і є ідеальною для перцю Tabasco, який раніше вирощувався тільки тут, а вже пізніше - в Латинській Америці та Південній Африці.

Але насіння для нових плантацій компанії вирощується, як і раніше, в Ейвері-Айленд. На початку історії великого бренду це саме насіння перцю Tabasco Макалені отримав від солдата Конфедерації, який був у Мексиці.

Хоча є дані про те, що перець Tabasco вирощувався в Луїзіані і до Макалені, але соус із співзвучною назвою розробив саме він. Слово «Tabasco» у перекладі з мови індіанців означає «країна вологої землі». Макалені сподобалося звучання цього слова, тому його соус отримав таку назву.

Соус був створений Макалені з перцю, солі, видобутої на власному руднику, та якісного оцту. Існує дві версії історії появи оригінального рецепту. За однією з них, соус з'явився, завдяки множинним експериментам, за іншою – Макалені просто забув про перці, залишивши їх у розчині солі на кілька днів.

Але, як би там не було, успіх до соусу, що вийшов, прийшов відразу. Макалені чудово вгадав, як «облагородити» страви: їжа на той час була прісною та одноманітною.

Покладаючись на власну інтуїцію, він досяг вражаючих результатів, знайшовши бездоганне поєднання гостроти та смаку. "Винахід Tabasco свідчить або про просте везіння, або про прояв комерційного генія", - зазначає Джеффрі Ротфедер у своїй книзі "Золото Tabasco".

Перші партії соусу були розфасовані у пляшечки з-під одеколону. Вони дозволяли розбризкувати соус по тарілці, оскільки він вважався сильно концентрованим. Ціна пляшечки була $1. До кінця року було продано 350 пляшечок, потім замовлення буквально потекли річкою.

Соус закуповувався в портових містах Філадельфії, Саванни, в Нью-Йорку та інших, де використовувався спочатку як приправа до мідій та інших морепродуктів.

Спочатку легендарний соус мав назву «соус, зроблений містером Макалені», а своє звичне ім'я – Tabasco – він отримав у 1870 році, коли містер Макалені запатентував свій витвір. Він заснував своє підприємство з випуску гострого перцевого соусу Tabasco, а вже через 4 роки відкрив свій офіс у Лондоні та Tabasco приступив до завоювання столів усього світу.

Соус Tabasco увійшов до категорії традиційних приправ не тільки в США, а й в Англії. Пізніше соус став обов'язковим у складі провіанту для королівського столу: він використовувався в рецепті коктейлю з омарів, створеного королевою-матір'ю.

Зберегти торгову марку Tabasco було непросто. Боротьба тривала понад 30 років. В результаті, на сьогоднішній день право називати свій товар «Tabasco» має виключно одна компанія Макалені. Було багато виробників, які бажали присвоїти ім'я своєї продукції, що вже стало таким відомим, в якій теж використовувався перець Tabasco.

До того ж, склад соусу був дуже простим: тільки перець, сіль і оцет. Один із конфліктів полягав у тому, що ще за 20 років до появи соусу Макалені, ще один плантатор, Маунзел Уайт, виробляв свій соус на основі тих же перців Tabasco, але під іншою маркою - Maunsel White's.

Компанія Макалені не заперечує цього, однак стверджує, що немає жодного зв'язку між цими продуктами, тим більше, що Уайт отримував свій соус в результаті варіння, а Макалені - в результаті заквашування.

Спочатку судові рішення були не на користь Макалені. Все, що відбувається, виглядало так само, якби хтось вирішив запатентувати слово «гірчиця». Але сім'я Макалені була наполеглива, і в 1918 році суд надав їй виняткові права на цю торгову марку.

За деякими даними, це рішення судом було прийнято недарма: син глави компанії Джон Макалені був особисто знайомий з президентом країни. Проте факт тиску на суд ніхто доводити не брався.

Сучасні нащадки сім'ї Макалені зберігають традиції виробництва незмінними й донині. Як колись, багато років тому, насіння перцю Tabasco висіють у січні у теплиці, у квітні розсада висаджується на поля, а у серпні вручну збирається врожай. Перці до цього часу визрівають, набуваючи виняткового аромату, а також необхідного червоного кольору.

Перці очищають від насіння, подрібнюють, і змішують із сіллю, здобутою на Ейвері Айленд. Потім маса витримується у дубових бочках протягом 3-х років. Після, протягом місяця масу змішують із білим оцтом вищої якості. Так виходить легендарний соус неперевершеного смаку. Додавання його в будь-яку стравув кількості всього декількох крапель надає йому неповторність.

Оригінальна пляшечка з червоною кришкою, зеленим обідком та білим ромбом-наклейкою – один із найвідоміших логотипів у всьому світі. Соус Tabasco називають "зіркою серед зірок".

Компанія Макалені не зупинилася на досягнутому та радує світ своїми новими продуктами. 1993 року, на честь свого 125-річчя, компанія презентувала новий соус ХАЛАПЕНЬО (Jalapeno). Він має смарагдовий колір, менш пекучий, ніж червоний і є прекрасною добавкою до гамбургерів, супів, салатів, піци.

Черговий хіт компанії – суміш для виготовлення знаменитого коктейлю «Кривава Мері» (Bloody Mary Mix). Тут використовувався оригінальний рецепт, створений у 20-ті роки минулого століття Фернандо Петіо. Ця суміш містить серед інших інгредієнтів та знаменитий соус Tabasco.

Компанія Макалені не зупиняється на досягнутому. Вона створює все нові та нові соуси на основі своїх оригінальних рецептів. Це ціла серія багатокомпонентних соусів під маркою Tabasco, так звана MCILHENNY FARMS. Головне, за що люблять соус «Табаско» – чистий, практично бездоганний смак свіжого чилі. Баланс пекучості, солонуватості з легким ароматом дубових дощок. 

Соус використовують у супах, рибних стравах, подають з молюсками та додають у заправки для салатів. Один із найзнаменитіших рецептів із «Табаско» — коктейль «Кривава Мері»:

  • 45 мл горілки
  • 90 мл томатного соку
  • 15 мл лимонного соку
  • 3 краплі вустерського соусу
  • соус «Табаско» (гострота за смаком)
  • щіпка морської солі
  • щіпка чорного меленого перцю
  • сік селери (можна розтерти до стану пюре 1 ст стебла селери)

Всі інгредієнти змішати в шейкері з кількома кубиками льоду і добре перемішати. Подавати, прикрасивши свіжою зеленню селери.

У нашому магазині можна купити оригінальний соус Tabasco за доступними цінами. Широкий асортимент соусів Табаско можемо запропонувати кожному - гострий, дуже гострий, пекучий або солодкуватий соус до м'яса, смаженим крильцям, морепродуктам. Ми доставляємо соуси Табаско по всіх містах та регіонах України: Київ, Харків, Одесу, Херсон, Львів, Івано-Франківськ, Запоріжжя та інші. Гострі та насичені соуси Табаско із США можна вибрати на нашому сайті Sweetsweethome.com.ua. Американський соус Tabasco та його види: Tabasco Original, Tabasco Sweet and Spicy, Tabasco Habanero, Tabasco Green Pepper, Tabasco Chipotle Pepper, Tabasco Buffalo Style Hot. Великий вибір оригінальних соусів Табаско купити у Києві за прийнятними цінами з доставкою по всій Україні.



Купить предметы декора и интерьера, подарки к праздникам, на Новый Год, на день рожденья, любимым, на свадьбу, в Украине: в Киеве, Харькове, Одессе, Днепре, Николаеве, Запорожье, Львове. Купить продукты питания из сша, острые и барбекю соусы, арахисовое масло и пасту кондитерские изделия, сладости, в Кременчуге, Кривом Роге, Мариуполе, Виннице, Херсоне, Полтаве, Чернигове, Черкассах, Житомире, Сумах, Хмельницком, Черновцах, Ровно, Кропивницком, Тернополе, Ужгороде


© Sweet Sweet Home 2024







Ваша корзина - пуста