Продукти з США та товари для дому

(095)709-27-87





Соуси барбекю – що це таке?

Cоус для барбекю – це така ж важлива частина гастрономічної культури Америки, як паста в Італії чи борщ в Україні. Назва барбекю говорить сама за себе: соус був створений спеціально для продуктів, приготовлених на барбекю. Традиційно цим соусом приправляють свинину, яловичі ребра та курча.

Соус барбекю має димний аромат. Незважаючи на те, що його смак може змінюватись, основні компоненти – кетчуп, оцет, спеції, та речовини, що підсолоджують – завжди залишаються незмінними.

 

самые острые соусы из США купить в Киеве и Украине

 

Один із секретів приготування правильного соусу BBQ – дотримання вірних пропорцій білого винного оцту та яблучного оцту. Оцет балансує надлишковий жир м'яса та знімає зайву гостроту кайенського перцю. Мексиканська сальса також може бути основою для соусів барбекю

1978-го року американцем Річардом Девісом, завзятим шанувальником барбекю, був винайдений оригінальний соус, в основу якого входили томати.
Але справжня революція у світі барбекю відбулася в середині ХХ століття, коли чиказький зварювальник Джордж Стівен (George Stephen) у 1951 році винайшов сферичний гриль-котел, який мав незаперечні переваги перед звичайною жаровнею з гратами. Тепер можна було регулювати процес приготування страв, вигадувати нові рецепти та технологічні прийоми. Пізніше з'явилися газові та електричні барбекю-котли.

Історію барбекю неможливо собі уявити без чемпіонатів із приготування цієї страви, які почали організовувати в Європі та США у тридцятих роках минулого століття. Перші ж великі міжнародні змагання з барбекю відбулися в американському місті Мемфіс 1978 року. Це було грандіозне свято у парку Тома Лі на березі Міссісіпі. Сто тисяч глядачів спостерігали, як 275 команд виборювали призи на загальну суму 60 тисяч доларів. 

Всесвітній чемпіонат «Мемфіс у травні» досі залишається найбільшим фестивалем барбекю у США. Саме там команда майстрів з міста Еппла, штат Індіана, поставила поки що ніким не побитий рекорд – ставала переможцем три роки поспіль, забираючи з собою перехідний півтораметровий кубок, увінчаний срібним м'ясницьким ножем. На чемпіонаті в Мемфісі готують тільки свинину: реберця, лопатки і ціле порося, а то й велику свиню. Приз команді-переможцю зазвичай складає 10 тисяч доларів. Разом із кухарями змагаються й «аматори» поїсти гриль, проходить конкурс на найтовстішого, найшвидшого і т.д.

Крім США та Європи, барбекю популярно у Бразилії та Аргентині. Напевно тому, що в цих країнах є, на думку експертів, найкраща у світі каліфорнійська яловичина і тут особливою популярністю користується барбекю саме з яловичини. І, звичайно, для кожної місцевості характерний свій соус для цієї страви. Так у Техасі до барбекю прийнято подавати гострий соус, тут у помідори додають кумин та перець чилі. Південна Кароліна не визнає томатні соуси, тут воліють гірчицю з додаванням оцту, цукру та свіжомеленого перцю. Знаменита ж підливка по-брауншвейгськи для барбекю, про яку згадує Скарлетт О'Хара в книзі «Віднесені вітром», улюблена жителями Джорджії, її готують зі свинячої печінки, гірчиці та солоних огірків.

Барбекю вже давно є невід'ємною частиною офіційних та приватних американських церемоній. У багатьох країнах барбекю став доброю традицією. Він займає своє гідне місце як на пікніках, так і на політичних зустрічах, навіть у церковних заходах барбекю частий гість. Скрізь ця страва здається не тільки доречним, а й безцінним частуванням. До речі, майстерність приготування барбекю передається з покоління до покоління і дбайливо зберігається як сімейна традиція.



Купить предметы декора и интерьера, подарки к праздникам, на Новый Год, на день рожденья, любимым, на свадьбу, в Украине: в Киеве, Харькове, Одессе, Днепре, Николаеве, Запорожье, Львове. Купить продукты питания из сша, острые и барбекю соусы, арахисовое масло и пасту кондитерские изделия, сладости, в Кременчуге, Кривом Роге, Мариуполе, Виннице, Херсоне, Полтаве, Чернигове, Черкассах, Житомире, Сумах, Хмельницком, Черновцах, Ровно, Кропивницком, Тернополе, Ужгороде


© Sweet Sweet Home 2024







Ваша корзина - пуста