Продукти з США та товари для дому

(095)709-27-87





ТОП 20 найгостріших перців у світі

Гострий перець люди давно застосовують для приготування страв, приправ і соусів. Видів гострих перців існує дуже багато, причому деякі з них настільки гострі, що додавання їх до страв практично неможливо, вони годяться тільки для технічних потреб.

Гострота перцю вимірюється за «шкалою Сковіла». Ця шкала була запропонована американським хіміком Вілбуром Сковілом для порівняльної оцінки ступеня пекучості різних сортів перцю. Одиниці шкали Сковіла (ОШС) дають оцінку кількісного вмісту капсаїцину та засновані на органолептичному тестуванні екстрактів перцю. Саме капсаїцин надає перцю пекучого смаку, він пов'язаний із сприйняттям речовин, що стимулюють «теплові» рецептори.

самые острые соусы из США купить в Киеве и Украине

 

Давайте розглянемо ТОП 20 найгостріших перців у світі

20. Habenero White (Білий Хабанеро) - 100 000 - 350 000 одиниць

Цей сорт хабанеро зустрічається рідко, оскільки його вирощувати досить непросто. Плоди білого хабанеро ростуть на крихітних кущах, але вирізняються вкрай високою врожайністю. Думки про походження сорту розходяться (Перу або Мексика), але найчастіше він зустрічається в мексиканській кухні.

19. Capsicum chinense (Капсикум китайський, або Перець Хабанеро) 100 000 - 350 000 одиниць

Незважаючи на свою офіційну назву Капсікум китайський, класичний хабанеро походить з Південної Америки. Ніколаус Жакен, який відкрив цю рослину, помилково вважав, що вона поширилася з Китаю. Цей перець зростає на території Бразилії, Колумбії, Мексики та на Карибських островах. Мексиканці люблять гостру їжу, а страви з перцем хабанеро, туристам пропонують скуштувати в ресторані. Приїжджого, який замовив цей пекучий перець, місцеві одразу починають поважати. Перець Хабанеро входить до складу знаменитого соусу Tabasco.

18. Fatali (Фаталі) - 125 000 - 325 000 одиниць

Батьківщиною перцю вважається Південна Африка. Цей сорт має приємний фруктовий смак. Залежно від місця зростання можна вловити аромат цитрусу або персика.

17. Devil's Tongue (Язик диявола) - 125 000 - 325 000 одиниць

Цей сорт зовні схожий на фаталі і також входить до сімейства хабанеро. Вперше цей перець був виявлений на одній із ферм у Пенсільванії, але історія його походження невідома. Плоди цього перцю мають яскравий, фруктовий, трохи горіховий смак.

16. Tigerpaw NR - 265 000 - 328 000 одиниць

Цей сорт хабанеро був виведений у науковій лабораторії міністерства сільського господарства США. Приставка NR у назві перцю розшифровується як «nematode resistance», що означає опір даного сорту до кореневих нематод (шкідників, які зазвичай атакують кущі перцю). Через штучне походження Tigerpraw NR, традиції використання його в їжу не склалися. Однак його подібність із класичним помаранчевим хабанеро дозволяє замінювати останній при приготуванні будь-яких страв, хоча Tigerpraw NТ трохи гостріший.

15. Chocolate Habanero або Congo Black (Шоколадний Хабанеро) - 300 000 - 425 000 одиниць

Цей сорт родом з Трінідада і не має жодного стосунку до Конго. Шоколадний хабанеро дуже популярний у любителів гострого, які можуть залишатися притомними досить довго, щоб відчути багатий «димний» аромат. Цей сорт можна зустріти у традиційних гострих соусах від Мексики до Ямайки.

14. Red Savina (Ред Савіна) - 200 000 - 450 000 одиниць

Один із видів перцю хабанеро, спеціально виведений селекціонерами з метою отримати більші та соковиті плоди. Як і деякі інші сорти хабанеро, Red Savina походить з Центральної Америки, але свій новий вигляд він отримав у теплицях Каліфорнії.

13. Caribbean Red Habanero (Червоний Карибський Хабанеро) – 300 000 – 475 000 одиниць

Цей сорт перцю майже вдвічі гостріший за класичний хабанеро. Як і деякі інші сорти в цьому списку, червоний хабанеро родом з басейну Амазонки, хоча деякі вважають, що він має мексиканське коріння. Червоний Карибський Хабанеро широко застосовується в мексиканській кухні, переважно в сальсі та інших гострих соусах.

12. Trinidad Scorpion CARDI - 800 000 - 1 000 000 одиниць

Група сортів Скорпіон Тринідада одержала свою назву за характерну форму хвостика, що нагадує хвіст скорпіона. Місце походження – острів Тринідад. Абревіатура CARDI пояснює, що цей сорт було виведено у стінах Карибського сільськогосподарського науково-дослідного інституту. Для вирощування та переробки цього перцю потрібно носити протигази та захисний одяг, схожий на костюми хімічного захисту. На своїй батьківщині Скорпіон Трінідада використовується у військовій промисловості для виробництва сльозогінного газу. Також отриманий з нього капсаїцин додають у фарбу, якою покривають днища кораблів для захисту від молюсків.

11. Naga Morich або Dorset Naga (Нага Моріч) - 1 000 000 одиниць

Крім пекучої гостроти, перець Нага Моріч, має фруктовий аромат, деякі любителі навіть відчувають ноти помаранча та ананаса. Один з різновидів цього перцю Dorset Naga був спеціально виведений для отримання максимальної гостроти. Це був перший у світі сорт, який перетнув рубіж в 1 мільйон одиниць за шкалою Сковіла.

10. Bhut jolokia або Ghost Pepper (Бхут Джолокія) - 800 000 - 1 001 304 одиниць

У 2011 році Бхут Джолокія (або Нага Джолокія) потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найгостріший перець у світі. Зараз вже є і гостріші сорти чилі, виведені в лабораторіях, але варто пам'ятати, що Бхут Джолокія - природний витвір природи, що зростає століттями в Індії.

9. Bhut Jolokia Chocolate (Бхут Джолокія Шоколадний) - 800 000 - 1 001 304 одиниць

Шоколадний варіант Бхут Джолокія у природному середовищі зустрічається дуже рідко. Свою назву він отримав не лише за характерне забарвлення, а й за солодкуватий присмак. Але не дайте ввести себе в оману: він не менш гострий, ніж його червоний побратим, з приблизно тим самим рівнем вмісту капсаїцину на рівні 1 мільйона одиниць. Будучи родом з Індії, ці перці використовуються у всіх різновидах страв карі.

8. 7 Pot Chili – понад 1 000 000 одиниць

Цей сорт перцю також родом з Трінідада, де найпекучіші перці ростуть у природному середовищі як бур'яни. Цей перець зустрічається у стравах по всьому карибському басейні. На Ямайці його називають перцем «семи горщиків», щоб показати, що одного стручка достатньо, щоб наповнити смаком та ароматом сім горщиків із їжею. Як і інші найгостріші сорти, плоди 7 pot chili мають нерівну бугристу поверхню.

7. Spanish Naga або Gibralta Naga - 1086844 одиниць

Виходячи з назви, цей сорт нага вирощують в Іспанії, хоча виведений був у лабораторіях Великобританії. Для отримання такої гостроти перець культивується в екстремальних умовах: у закритих приміщеннях, у закритих поліетиленових тунелях, із застосуванням вкрай високих температур. Оскільки це штучно виведений сорт, його складно знайти у блюдах традиційної іспанської кухні.

6. Infinity chili (Перець "Інфініті") - 1176182 одиниць

Більшість сортів чилі з першої десятки були отримані штучним шляхом, і Infinity chili – не виняток. Він був виведений селекціонером із Великобританії Ніком Вудсом, але протримався у званні найгострішого перцю лише два тижні.

5. Naga Viper - 1382118 одиниць

Naga Viper - нестабільний генетичний гібрид трьох інших сортів чилі: Нага моріч, Бхут Джолокія та Скорпіон Тринідада. Якщо ви вирішите прикупити насіння і спробувати виростити Naga Viper самостійно, записуйтесь в чергу до Джеральда Фоулера, селекціонера з Великобританії, який і вивів цей сорт. Наразі у списку вже кілька тисяч людей.

4. 7 Pot Douglah або Chocolate 7 Pot - 923 000 - 1 853 396 одиниць

Шоколадний різновид перцю 7 pot chili з Тринідаду наближається до небезпечної позначки у 2 мільйони одиниць за шкалою Сковіла. Фанати кажуть, що цей сорт — один із найсоковитіших і ароматніших варіантів чилі. Словом «дугла» у Тринідаді називають людей, змішаної африканської та індіанської крові.

3. Trinidad Scorpion Butch T – 1 463 700 одиниць

Скорпіон Трінідад Butch T був занесений до Книги рекордів Гіннеса у 2011 році. Він був отриманий в результаті схрещування інших сортів і названий на честь Бутча Тейлора зі США, який виростив їх із насіння іншого такого ж аматора перців. Щоб приготувати їжу з використанням цього перцю, потрібне захисне спорядження: маска, рукавички, захисний костюм. Кухарі стверджують, що оніміння в руках триває ще близько двох днів після приготування.

2. Trinidad Moruga Scorpion (Трінідад Моруга Скорпіон) – 2 009 231 одиниць

Цей перець вперше переступив рубіж у 2 мільйони одиниць за шкалою Сковіла і протягом кількох років утримував звання найгострішого перцю у світі. Це найгостріший перець, який зустрічається в дикій природі, родом він із регіону Моруга на Тринідаді. Плід середнього розміру містить близько 25 мл чистого капсаїцину: приблизно стільки ж, скільки і перцевий поліцейський балончик. Якщо ви наважитеся відкусити шматочок перцю Trinidad Moruga Scorpion, то в перші хвилини подумаєте, що він зовсім не гострий. Проте вже за кілька хвилин ступінь пекучості почне стрімко зростати, і вам здасться, ніби ваші язик, горло та стравохід палають вогнем. Кров'яний тиск підніметься, обличчя почервоніє, а очі сильно сльозяться. У деяких, хто спробував цей перець, з'являлися напади нудоти. Крім гостроти, Trinidad Scorpion Moruga примітний своїм фруктовим ароматом, завдяки якому його плоди, додані в їжу в дуже малій кількості, надають страві пікантний і водночас приємний смак.

1. Carolina Reaper (Каролінський жнець) - 1 569 300 - 2 200 000 одиниць

Лідер рейтингу – перець Carolina Reaper, вирощений у Південній Кароліні на фермі Еда Каррі, власника компанії PuckerButt Pepper Co. Carolina Reaper, оголошений найгострішим перцем у листопаді 2013 року, випередив найближчого конкурента на 200 000 одиниць. Як і інші його найближчі родичі з Трінідада, він оснащений горбистою поверхнею та хвостом скорпіону.

 

 



Купить предметы декора и интерьера, подарки к праздникам, на Новый Год, на день рожденья, любимым, на свадьбу, в Украине: в Киеве, Харькове, Одессе, Днепре, Николаеве, Запорожье, Львове. Купить продукты питания из сша, острые и барбекю соусы, арахисовое масло и пасту кондитерские изделия, сладости, в Кременчуге, Кривом Роге, Мариуполе, Виннице, Херсоне, Полтаве, Чернигове, Черкассах, Житомире, Сумах, Хмельницком, Черновцах, Ровно, Кропивницком, Тернополе, Ужгороде


© Sweet Sweet Home 2024







Ваша корзина - пуста